Grå-grå, grå-grå

Postat den
Grå-grå, grå-grå

Grå var dagens början och regnet strilade ner genom björk, kastanj och äppelträd. Ja genom allt andra grönt också förstås.
Även jag kände mig grå. En grå eländig dag, när kroppen väger bly, ischiasen bråkar (Den försvann ju! Varför kom den tillbaka?) och man är på gränsen till deppighet. Passerat gränsen till olust i alla fall.

IMG_1781

Jag hade tänkt cykla till Willys eller Maxi och komplettera med det jag glömde häromdagen, men efter en koll i kyl och skåp inom mig skakade jag på huvudet – iddes inte göra det på riktigt – och insåg att det inte var nån större brådska med det som var slut. Man kan t.ex. leva utan jordgubbar en dag eller två… tror jag…

Så jag valde att grotta ner mig. Vilket tyvärr ska erkännas att jag gör ibland!

TYVÄRR förresten? Varför tyvärr? Grotta ner sig och slänga undan alla verkliga och/eller trodda måsten är väl bara nyttigt att göra! Låta sig dväljas på soffan – eller som jag just idag – med datorn och lite bild-kul. Nu när man faktiskt inte har några måsten att göra. Framför allt, och inte idag, något som har med andra personer att göra.

IMG_1785

För övrigt slog jag personrekord på cykel i går på väg hem från stan. Alltså rekord efter den där virusinfektionen med världens halsont och bronkelände som tog allt jag hade av ork och kondition. Inte totalt rekord! Ser man på hela mitt liv, är 10,26 trampade km bara en fjuttig droppe i havet. Men varje droppe i havet är viktig, annars bleve det inget hav. Och nu ska det bli ett hav igen. Eller åtminstone en insjö. Nästa mål är att cykla till Torvsjön. Tror det blir ungefär 16 km tur och retur. Ska väl gå. Snart hoppas jag…

Det slutade regna i alla fall framåt lunchdags, men jag hade fortfarande ingen lust. Nu har det lättat lite bland molnen och jag funderade helt nyss på om jag ändå skulle ta mig en sväng. En cykelsväng. Men nu när jag sitter här och knattrar på tangentbordet inser jag att det i gengäld börjat blåsa igen. Ganska så rejält. Typiskt!

Så det blir nog en heldag i grottan trots allt…

Men nu ska jag efter den där mango-banan-glassen och före jag gör nåt annat, ha två cinnamon-toast och resten av kaffet. Sen får vi se.

IMG_1776

… och nu så tittade minsann lilla solen fram också…

Annonser

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: