Familjeliv

Yngsta dottern med man och son stannade till här i dag och åt lunch, på väg söderut. Jag gjorde en gryta på kidneybönor, tomat och champinjoner, kryddad med lite chilipasta och vitlök. Ja och lite vanlig lök och salt och sånt förstås. Det blev suveränt gott! Basmatiris till och blandad sallad. Och jag blev riktigt glad att det blev över en portion till mig i morgon! Får man tänka så? Ja, det får man. Vi blev mätta alla fyra.

IMG_7802

Och så här väljer man tomater!
Hela, ekologiska tomater i burk mixas direkt i burken och blandas sen ner i rätten. Och hon har rätt! Det blir mycket finare tomatsmak av de här hela, än när man köper krossade eller passerade. Säkerligen höjer det också smaken, att de är ekologiska.
Mixa lite försiktigt bara! Inte full speed! Då hamnar tomaterna på köksväggarna i stället, och där vill man ju inte ha dem. Urtrist att göra rent sånt.
Bilden har hon tagit och finns på hennes Instagram (som en liten videosnutt), och idéen var från början hennes mans. Jag kommer hädanefter alltid att göra så här när jag vill ha tomater i matlagningen. De färska kan man ju äta – färska!
Med mindre man har egna plantor med solmogna tomater att plocka från.

Skärmavbild 2016-07-07 kl. 18.16.19

Lillkillen spelar alltid en smula reserverad till en början, det trots att det inte var så jättelänge sedan vi träffades, men efter ett tag började han flina och sedan kom det en hel del skratt också. Utom när han hade fått för sig att han skulle slänga lite skräp som han hade borstat upp på sopskyffeln (med långt skaft). Han måste ha snubblat på skyffeln för plötsligt hördes det ett *tjudd* i hallen och han började skrika. Inte vråla fullt ut, så illa var det lyckligtvis inte, men efteråt var det väldigt mysigt att sitta i mammas knä ett tag och småhulka.
Sen var det dags att hoppa runt på uteplatsen. Bäst passa på medan solen tittar fram. Tänk känslan att gå barfota på solvarm sten! Eller sand… eller gräs…

#pixlr

 

 

Annonser
%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close