Årets mörkaste tid

Tjugoförsta december. Vintersolståndet. Den längsta natten och den kortaste dagen. Men ska det även innebära den mörkaste dagen? Lite för tidigt på dygnet ännu, för att veta det med säkerhet. Klart.se påstår att det ska riva loss lite i molntäcket framåt dagen, men sådana påståenden tar man ju alltid med en nypa salt.
Å andra sidan tycks det ofta regna på onsdagar.

Det har jag lagt märke till eftersom jag brukar tvätta på onsdagar, och det är inte alls ovanligt att det endera regnar stort eller kommer en skvätt ovanifrån när man pinnar på mellan lägenhet och tvättstuga. Jojomen!
Efter flytten kommer jag att ha tvättmaskin i badrummet. Lyx!!!! Härligt!!! Och tänker inte dra det där om skadliga, giftiga och vidrigt stinkande sköljmedel här och nu. Ska bara bli så skööööönt att slippa det hädanefter.

Men i morgon är dagen alltså något lite längre. Och om en vecka… om en månad… och snart är det sommar igen! Med ljus och värme och ingen risk för snö-slask-is och halka.

cropped-img_6158.gif

 

Annonser

4 thoughts on “Årets mörkaste tid

  1. Så vackert med snöfallet som avtecknar sig mot det mörka staketet. Sol här idag till nu ungefär men gårdagen var mörk som natten

    Gilla

    • Måste erkänna att den bilden är från förra vintern, än har det inte kommit en enda flinga ännu. Vilket jag är tacksam för. Är väl ungefär 5 grader varmt. Mörkt igår här med, och ljusare idag.

      Liked by 1 person

Kommentarer inaktiverade.