När livet återvänder…

… har man inte längre varken tid eller lust att ägna sig åt internet. Inte lika mycket i alla fall. Och det är bra. Om internet är ett substitut för livet istället för ett komplement, ett redskap; om det är nåt man sysslar med för att man inte har något annat – då är något väldigt fel.

Fullt så illa har det förstås inte varit, och en hel del roligt och utvecklande också, men nog märker jag nu att det finns det som både är viktigare och roligare att göra. Därmed inte heller sagt att jag tänker lägga av med internet helt och hållet, men nog prioriterar jag familjen, cykelturerna, sommaren, och allt det andra jag inte haft möjlighet eller ork till de senaste åren så som jag hade önskat.

Här finns till och med mängder med rapsfält att låta sig bli fylld med gyllengult av. Jag älskar rapsblomningen! Jag älskar den kryddiga doften när majsolen gassar på. Men jag har inte fått till nåt ordentligt foto av guldet ännu. Där jag var nu senast låg fältet lite för långt borta. Eller rättare sagt, lite för otillgängligt från det håll jag kom. Men det finns fler möjligheter, fler fält, är ännu inte för sent. Men jag bör nog ändå se till att snart komma ut ordentligt bland fälten innan de hinner bli överblommade. Tiden går fortare än man tror.

Dessutom lämnar och hämtar jag äldsta barnbarnet i Ängelholm sen en vecka tillbaka. Första jobbet och körkortet ännu inte färdigtaget. (Nåja, tar och tar…) Riktigt kul! Han var min älskling redan från början, när han bara var ett litet knyte, och vi återfann varann ganska så omedelbart nu när vi började vara på tu man hand.

Det känns riktigt lyxigt att köra kring i en bil igen, och i går körde jag till Väla. Lyx lyx! Köpte bland annat ett par ramar som hade varit lite knepigt att ta på cykeln. Och kul ta bilen som omväxling till cykeln. Vilken jag för övrigt aldrig släpper ifrån mig ens om jag skulle få lust och råd att skaffa mig en egen bil. Köper jag mig nåt nytt fordon blir det i första hand en cykel. Vilket kommer att hända. Förr eller senare.

Tills vidare pedalar jag runt i naturområden och småskogar. Cyklar mest. Promenerar ibland. Och jag ser mängder av blommande rapsfält från vägen mellan Helsingborg och Ängelholm.

Jo, visst är livet ljuvligt!

Annonser