Från soffhörnan

Magneter – för bin och humlor… 😀

Undrar om det kan bli lite riktigt sommar i år? Med värme, mer än under nån enstaka dag. Med sol! Kanske rent av kan få använda de där shortsen jag köpte den där dagen då det var sommar. 

Min lägenhet är på det hela taget bra. Jag trivs. Den har en ganska stor balkong, åt väster. Förträffligt! Eller hur?

Jo, det kunde det ha varit. Men för det allra mesta har vindarna kommit från nordväst. För det allra mesta har vindarna varit kraftiga. Vi pratar här om 10 till 15 sekundermeter i byarna, och ibland mer än så. Och för det mesta, har dessa vindar även varit kalla. Även de stunder då solen har gluttat fram genom molnen.

Är det någon som vet vad det här är för en växt?

Så hittills i år har det inte blivit så mycket balkongsittande. Men för all del! Vi har augusti kvar, och sen september som kanske, kanske kan vara riktigt skön. Om bara blåsandet vill hålla sig i skinnet. Temperaturen spelar lite mindre roll. Man kan ta på sig en extra tröja. Eller två.

Jag är nämligen en balkong-människa. Älskar att sitta där ute. Från vårens första solstrålar till så långt in på hösten som det bara är möjligt. Att läsa, skriva, att göra vad som helst, går så mycket bättre och lättare när jag kan sitta på en balkong och göra det.

Vet inte varför. Det bara är så. Och en uteplats eller en trädgård fungerar lika bra. Så länge jag har en vrå att krypa in i, lite lä och ett parasoll om solen skulle bli för brännande.

Mitt skrivande hade med all sannolikhet blivit betydligt bättre av en balkongsommar. Fler ord skrivna i varje fall. Om sen innehållet hade hängt med i den processen vet man inget om.

Å andra sidan så ska jag inte skylla skrivartorkan enbart på bristen på balkonghäng. Det finns ju annat här i livet som man också måste göra. 

9 reaktioner på ”Från soffhörnan

 1. Ett önskemål om vi byter vårt hus mot lägenhet är att den skall ha en bra balkong. Inte för jag sitter speciellt mycket ute nu när vi har trädgård, men ändå, en balkong känns viktigt.

  Gilla

 2. Morgonens svar gick inte iväg, så jag tar om det:
  På A svarar jag: förhoppningen står till en härlig brittsommar. På B svarar jag: jätteverbena. 🌞
  Hoppas du får en fin helg!

  Gilla

  • Jo den låg här! Det är jag som inte varit på bloggen på ett par dagar.
   Helgen har varit bra. Tack! Bland annat har vi firat en av döttrarnas 50-års dag. 😀
   Hoppas din helg också har varit bra! ❤

   Gillad av 1 person

 3. Ja, det är skönt med balkong. Jag har också en i västerläge, där det inte blivit mycket sittande i sommar. Men jag har ändå oftast balkongdörren öppen från maj till september, under de tider jag är hemma. Om det inte är för kallt vill säga. Men lite frisk luft och lite fågelkvitter in brukar trots allt vara bra för kreativiteten tänker jag.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.