Lite om…

IMG_1923

IMG_7817

ATT LANDA… är inte alltid så lätt som man skulle tro. Man kan hamna orörlig på rygg, mitt i bråten. Eller falla in i de mest underliga tankar och känslor.

Som nu, till exempel, som nybliven pensionista. Alltså… nu i editerandets stund – september 2017 – har det gått drygt 1,5  år sedan den dagen kom. Men ändå! Fortfarande! Den ljuva känslan av frihet blandas obevekligt med såväl ups som downs – helt oberäkneligt.

Lyckligtvis överväger upsen, medan downsen förvånar, irriterar, protesterar, är tålamodsprövande – men som i slutändan också skapar mängder av AHA!

Så! När kan man anse att man slutligen landat? Någonsin? Hoppas inte det, för det skulle även innebära slutet på nya erfarenheter och lärdomar.

OCH att då starta om från början?
JA! Bland annat har jag nu kommit igång med mitt skrivande igen. På riktigt! På allvar! DET KÄNNS UNDERBART!
För se skrivande har alltid varit mitt liv de, se!

IMG_1925Men sen vore det ju inte fel om jag dessutom blir lite smalare, lite rörligare, lite mera – mig själv! Som den jag verkligen är!

Och nu sedan jag dessutom flyttat tillbaka hem till Helsingborg (i februari -17), tycks livet bara bli bättre och bättre.

Hoppas ni ska få roligt här med mina framsteg och bakslag! För visst kommer bådadera att inträffa längs vägen.

Men jag ska i vart fall se till att ha så roligt som bara är möjligt under tiden.

Och allt är som det ska.

Annonser

6 comments

 1. Välkommen till pensionärsgänget! Visst, kan vara en svår övergång, men sätter man fokus på det man är intresserad av så löser det sig säkert för oss alla. En förutsättning är förstås att hälsan inte krånglar alltför mycket.

  Helsingborg! En ljuvlig stad där jag tillbringade en helg i somras, var även över sundet till
  Louisiana – en verklig toppenhelg! Helsingborg bjöd dock på regn, medan Dk-sidan solsken! Därför blev upplevelsen från Dk än bättre den här gången!

  Gilla

  • Tack!
   Jag längtade i flera år efter pensioneringen, men det är ju det där med pengar också. Så det var knappast övergången i sig – det var ren lättnad – utan åren innan i de fasansfulla faserna som gjorde att det tagit tid att landa.

   Jag älskar Helsingborg! Trots att jag inte är född här, så är detta ”HEMMA”. Har bott här sen 1970 bortsett från några år i Halmstad pga jobb. (Och faserna)

   Du får komma tillbaka hit! Vi har sol också emellanåt! Och enormt mycket vackert och annat trevligt att bjuda på.

   Liked by 1 person

   • Jo, som pensionär blir det säkert flera utflykter i sommar. Innan jag reste från Helsingborg förra året så lovade jag mig själv återbesök sommaren 2018. Får se om det blir så, finns många andra orter som också lockar 🙂

    Gilla

    • Det finns mycket vackert i Sverige. Själv har jag en faiblesse för Dalarna, men har tyvärr varken släkt eller vänner där som man kan åka och hälsa på. Men med tiden kanske man träffar nån här som också är pigg på att åka dit!
     För närvarande har jag börjat bygga upp en vänkrets igen. Efter 11 år i ”exil”. (ha ha)
     Har just hittat så otroligt mycket möjligheter det finns inom bibliotekets ramar. Superkul! Ämnar skriva en del om det!

     Gilla

     • Biblioteken är en guldgruva!
      Det finns ju vandrarhem eller hotell, behöver inte ha släkt där man drar fram. Jag har litet tankar på Hälsingegårdarna och ev. Haparanda också… Helsingborg ligger inte i samma riktning, haha

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s